Membru din clanul Cârpaci, condamnat la 20 de ani de închisoare în Franța după ce a violat o fată de 16 ani, prins la Timișoara

Membru din clanul Cârpaci, condamnat la 20 de ani de închisoare în Franța după ce a violat o fată de 16 ani, prins la Timișoara

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Un membru al clanului  Cârpaci din Timișoara a ajuns după gratii. Bratza Cârpaci, în vârstă de 60 de ani, a fost prins, astăzi, de polițiștii timișeni în capitala Banatului, după ce pe numele lui autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare pentu comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol.

Potrivit polițiștilor, bărbatul de etnie rromă a fost condamnat, în anul 2002, la 20 de ani de închisoare după ce a violat și sechestrat o fată de 16 ani, în Franța, în anul 1992. După ce a violat-o la marginea unei păduri, țiganul din Timișoara a dus-o în Germania, unde fata a fost violată de o rudă a sa.

Tânăra a reușit să fugă după aproximativ două săptămâni de coșmar, s-a urcat într-un tren spre Paris, unde le-a spus polițiștilor ce i s-a întâmplat. Deși a fost condamnat la închisoare în urmă cu 14 ani, autoritățile franceze nu au putut da de Bratza Cârpaci, pentru că a folosit mai multe identități false.

Ieri, polițiștii din Franța au aflat că acesta se află la Timișoara, iar în nici 24 de ore de la sesizarea autorităților române, bărbatul a fost prins.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru confirmarea mandatului, fiind reţinut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. În cursul zilei de 08 decembrie a.c., acesta va fi prezentat Curţii de Apel Timişoara pentru dispunerea măsurilor legale până la predarea către autorităţile franceze“, transmite IPJ Timiș.