Medicul Virgil Musta: „Vor fi impuse din nou restricții, dacă tulpina Delta se va transmite comunitar”

Medicul Virgil Musta: „Vor fi impuse din nou restricții, dacă tulpina Delta se va transmite comunitar”

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Semnal de alarmă tras de medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Medicul susține că în România sunt șanse să fie impuse din nou restricții, dacă tulpina Delta a noului coronavirus va fi transmisă comunitar.

“Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte, se știe că formele clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a afirmat la B1 TV medicul Virgil Musta.

Medicul timișorean a mai atras atenția că noua variantă Delta sau indiană este mai rezistentă la vaccinuri.

“Dacă suntem vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare”, a spus Virgil Musta.

Medicul timișorean a mai precizat că sunt șanse să fie impuse noi restricții în România din cauza noii variante.

„Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară. Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a conchis medicul timișorean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *