Medicul Virgil Musta: “Nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală“

Medicul Virgil Musta: “Nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală“

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș“ din Timișoara, a vorbit, într-un mesaj postat pe grupul de Facebook “City Doctors – comunitate pentru sănătate!“ despre începerea anului școlar și ce i-ar putea aștepta pe părinți și copii.

Astfel, medicul timișorean susține că “este bine să înțelegem încă de pe acum că nu vor exista “zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la școală, așa cum de fapt, nici înainte de această pandemie, nimeni nu putea garanta faptul că prin prezența la școală copiii nu se puteau îmbolnăvi de alte boli transmisibile (mai ușoare sau mai severe) sau că nu ar putea transmite apoi astfel de boli celor din familie“.

De asemenea, Virgil Musta a mai precizat că este important să se țină cont de măsurile prin care se poate preveni transmiterea noului coronavirus în comunitate, inclusiv în școli, măsuri care trebuie să fie respectate, în permanență.

Eu cred că este o situație neobișnuită, dificilă, dar care poate fi depășită numai prin înțelegerea clară și asumarea rolului fiecărei părți implicate, cât și printr-o implicare și dialog constructiv permanent între aceste părți. Este vorba de fapt despre un parteneriat funcțional între aceste părți, astfel încât să nu înceapă să dea vina unii pe alții, ci să existe implicare, responsabilitate și comunicare transparentă continuă“, a explicat Virgil Musta.

Mai departe, medicul timișorean a enumerat de ce trebuie să țină cont unitățile de învățământ, părinții și copiii, cadrele didactice și autoritățile, astfel încât să se prevină infecția în școli cu noul coronavirus, despre care puteți citi mai multe AICI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *