Medicul Virgil Musta, despre vaccinul împotriva Covid-19: “Nu am avut nicio reacție adversă”

Medicul Virgil Musta, despre vaccinul împotriva Covid-19: “Nu am avut nicio reacție adversă”

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, a postat, astăzi, un nou mesaj pe pagina de Facebook “City Doctors – comunitate pentru sănătate”, în care a vorbit despre experiența sa după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. De altfel, medicului timișorean i-a fost administrată astăzi cea de-a doua doză.

Pentru început, Virgil Musta le recomandă cetățenilor să se informeze cu privire la acest vaccin doar din surse sigure și să nu mai asculte de cei care nu sunt avizați.

A început etapa a II-a și urmează etapa a III-a a campaniei de vaccinare împotriva covid-19. Dragi membri City Doctors, aș dori să spun, chiar de la început, două lucruri: vaccinarea nu este obligatorie și este firesc să fie așa; este absolut normal și chiar indicat să ne punem întrebări legate de vaccinul anti covid-19, pentru a ne informa, astfel încât să decidem în cunoștință de cauză. Este însă esențial să alegem cu atenție sursele de informare, iar pentru asta, recomandarea mea este să apelăm la specialiștii în domeniu: medici epidemiologi, infecționiștii și specialiștii în sănătate publică și medicii de familie. Este foarte logic să procedăm astfel. Spre exemplu, dacă doresc să-mi fac o instalație electrică bună și sigură la casă (să nu ia foc etc), atunci nu mă duc la tâmplar sau la zugrav. Poate știu și ei câte ceva despre instalații, dar nu suficient și nu am încredere că vor face o treabă bună și sigură. La fel, când este vorba de sănătatea ta, nu te poți lăsa influențat de părerile sau postările persoanelor care nu au pregătirea și experiența necesară în domeniul respectiv, pentru că îți pot face mai mult rău“, a explicat Virgil Musta.

De asemenea, medicul timișorean a mai precizat că nu dorește să convingă pe nimeni să se vaccineze, ci doar să îi ajute pe cetățeni în perioada următoare cu răspunsuri la unele întrebări pe care le au, astfel încât să ia cea mai bună decizie pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Aș dori să împărtășesc cu voi experiența mea personală, de până acum, legată de acest vaccin, precum și modul în care eu am pus în balanță informațiile pentru a lua o decizie. Eu m-am vaccinat deja (astăzi chiar cu a doua doză) și nu am avut până în momentul de față nicio reacție adversă sau alt incident. Am așteptat cu mare nerăbdare să apară cât mai repede un vaccin aprobat de toate instituțiile abilitate, pentru că eu am simțit din plin ce înseamnă această pandemie și știu că doar un vaccin poate face ca lucrurile să nu continue ca și până acum pentru noi toți”, a detaliat Virgil Musta.

Întregul mesaj postat de Virgil Musta pe Facebook îl puteți citi AICI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *