Medicul Virgil Musta, despre vaccinare: “Facem anticorpi de abia de la a doua saptamana dupa vaccinare”

Medicul Virgil Musta, despre vaccinare: “Facem anticorpi de abia de la a doua saptamana dupa vaccinare”

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicul Virgil Musta, șeful Secției Covid-19 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre un studiu făcut în cadrul unității medicale după vaccinare, de unde a rezultat că anticorpii după vaccin ajung la un nivel suficient de mare de protecție în a treia săptămână după prima doză.

Totodată, se pare că cei care au avut forme severe ale bolii fac imunitate mai bună decât formele ușoare, adaugă medicul.

Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori. Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a spus Virgil Musta, la Digi24.

Mai exact, între prima și a doua doză de vaccin nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză.

Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”, a mai spus Virgil Musta.

Studiul a arătat că nu toți cei care au trecut prin boală au făcut anticorpi.

Am avut persoane care aveau boala dovedită, forme ușoare și care am constatat că nu au făcut anticorpi. Se pare că formele severe fac imunitate mai bună decât formele ușoare”, a detaliat medicul timișorean.

Acesta este motivul pentru care este recomandabil ca toate persoanele să facă vaccinul, indiferent dacă au trecut prin boală sau nu, a afirmat Musta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *