Medicul Virgil Musta, despre carantinarea Timișoarei: “Măsura este una de a salva vieți”

Medicul Virgil Musta, despre carantinarea Timișoarei: “Măsura este una de a salva vieți”

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
1

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, vede cu ochi buni măsura de carantinare a Timișoarei, dar și a localităților limitrofe.

Medicul timișorean susține că această decizie reprezintă o gură de oxigen pentru spitalele din județ, care sunt sufocate de numărul prea mare de pacienți cu Covid-19.

Consider că această decizie de carantinare, decizie de altfel de sănătate publică, este o decizie curajoasă, dar și foarte responsabilă. Îi felicit pe cei care au luat această decizie pentru că, pe de o parte, dificultatea ei constă nu numai datorită complicațiilor medicale pe care o are, ci și implicațiilor economice, sociale și psihologice la nivelul comunității noastre. Din punctul meu de vedere, al medicului practician, este o gură de oxigen dată sistemului de sănătate din județ, pentru că în ultimele trei săptămâni ne-am confruntat cu o presiune extraordinar de mare în ceea ce privește pacienții, numărul de cazuri și gravitatea acestora. Zilnic, la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara sunt evaluate aproximativ 100 de persoane, dintre care cam 20% necesită internare în spital, pentru că au nevoie de oxigen. Acest oxigen care a devenit atât de scump în aceste momente. Presiunea este mare pentru că spitalul deja este plin. Pe măsură ce eliberăm un pat, imediat este ocupat de un alt pacient și spitalele suport, de asemenea, se descurcă dificil în ceea ce privește numărul de locuri“, a explicat Virgil Musta.

De asemenea, medicul timișorean a mai precizat că măsura de carantinare a Timișoarei este și una care are ca scop salvarea de vieți omenești, iar dacă vor fi respectate regulile impuse de autorități, ne vom putea bucura de sărbători pascale normale.

Consider că această măsură este una de a salva vieți, chiar dacă este dificilă și nepopulară. Totuși, am speranța că prin ea se va bloca transmiterea virusului și astfel numărul de cazuri să scadă, ca peste două, trei săptămâni să revenim la o viață normală. Am toată încrederea că dacă vom respecta regulile și acestea vor fi eficiente, vom avea sărbători pascale tradiționale, normale, așa cum ne dorim cu toții și cum am fost obișnuiți să le avem. Atrag atenția că astfel de măsuri similare au fost luate în toate țările europene civilizate, unde sistemele de sănătate sunt mult mai puternice, dar care nici ele nu puteau face față fără astfel de măsuri“, a adăugat Virgil Musta.

1 Comment

  1. Shane Diesel

    Tot 236396 lei dividende pe 2020?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *