Medicul Virgil Musta atenționează că o creștere mare a infecțiilor cu coronavirus va duce la colapsul spitalelor

Medicul Virgil Musta atenționează că o creștere mare a infecțiilor cu coronavirus va duce la colapsul spitalelor

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, trage încă un semnal de alarmă și ne avertizează că, în perioada următoare, cu siguranță România va înregistra o creștere alarmantă a infecțiilor cu SARS-COV2, riscând intrarea în colaps al spitalelor.

Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat Virgil Musta la TV B1.

Șeful Secției de Boli Infecțioase din Timișoara vine și cu o recomandare pentru cei care suspectează că sunt infectați cu Covid-19. Acesta le spune acestora să nu încerce să se trateze singuri acasă, fără sfaturile unui cadru medical. În final doctorul reiterează importanța respectării regulilor și face un nou apel către români în această privință.

În niciun caz să se trateze din proprie inițiativă pentru că nu au cunoștințele necesare ca să poată să beneficieze de un tratament bun. În plus, aproape toate medicamentele sunt și toxice și riști mai mult să te intoxici decât să evoluezi bine. Recomand ca aceste cazuri să consulte măcar medicul de familie și el îi va da o terapie mult mai competentă, dar oricum nu vor putea beneficia de terapia antivirală pentru că acesta se găsește doar în spital. (…) Situația este destul de complicată și, dacă nu respectăm regulile, va scăpa de sub control. Este singura soluție, la ora actuală, ca măcar individual, cei care nu doresc să se îmbolnăvească și care sunt responsabili și solidari cu prietenii, cu familia, să respecte regulile. Dacă le respecți ai o șansă”, a mai declarat medicul Musta.