Medicul timișorean Dorel Săndesc explică de ce și-a dat demisia din Ministerul Sănătății: “Între vocație și administrație, alegerea e simplă”

Medicul timișorean Dorel Săndesc explică de ce și-a dat demisia din Ministerul Sănătății: “Între vocație și administrație, alegerea e simplă”

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
dorel sandesc

Medicul timișorean Dorel Săndesc a luat decizia, în această săptămână, de a-și da demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Asta după ce a fost numit prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Dorel Săndesc explică de ce a ales să plece din Ministerul Sănătății și să se întoarcă la meseria de dascăl și de medic la Spitalul Județean Timișoara, unde a condus Secția de Anestezie și Terapie Intensivă înainte de a pleca la București.

“Acum doi ani am acceptat provocarea de a intra, ca profesionist, fară nicio condiţionare politică, în instituţia cu care mă luptasem cu încăpăţânare în ultimii ani: Ministerul Sănătăţii. Conştient, ca mulţi alţii, că una din bolile cele mai serioase ale societăţii româneşti este deprofesionalizarea structurilor de conducere, am considerat că este o probă de consecvenţă să accept o asemenea propunere şi nu doar să constat şi să critic”, spune Dorel Săndesc.

Medicul timișorean mai explică faptul că a realizat că sistemul sanitar românesc este un pacient suferind, și tocmai de aceea a promovat proiectele venite de la specialiști din sănătate. Astfel, mai multe programe au prins viață, cel mai important fiind pachetul de programe “Acțiuni prioritare pentru pacienții critici”.

“A sosit, iată, momentul să pun capăt acestui mandat şi să revin, cu bucurie, la ceea ce este vocaţia mea: profesia de medic şi de dascăl. Între Vocaţie şi Administraţie, alegerea este simplă. Îmi cer iertare pentru tot ceea ce nu am reuşit, pentru greselile pe care fără îndoială că le-am facut. Acest moment nu este unul de ruptură. Voi continua să militez, ca medic, profesor, Preşedinte al Societăţii Române de ATI, pentru profesia, colegii şi pacienţii noştri. Dl. Ministru şi Ministerul Sănătăţii vor avea în mine un partener, nu întotdeauna comod, dar mereu gata să aducă o contribuţie din partea profesioniştilor”, a mai scris Dorel Săndesc pe rețeaua de socializare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *