Medicii timișoreni încearcă să salveze viața unei fetițe cu cancer, pe care părinții au refuzat s-o mai ducă la tratament

Medicii timișoreni încearcă să salveze viața unei fetițe cu cancer, pe care părinții au refuzat s-o mai ducă la tratament

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Medicii de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara depun eforturi uriașe pentru a salva viața unei fetițe de opt ani, din județul Iași, diagnosticată cu cancer. Micuța este grav bolnavă, cu cancer la rinichi și metastaze pulmonare, iar din această vară părinții nu au mai adus-o la tratament dintr-un motiv incredibil. Și anume, s-au temut că doctorii îi vor fura organele în timpul intervențiilor chirurgicale la care ar fi urmat să fie supusă.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a solicitat, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament, iar astăzi, fetița a ajuns la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, cu o ambulanță, pentru a fi tratată.

Potrivit reprezentanților unității medicale, starea copilei nu este chiar bună, aceasta fiind suspusă mai mult investigații. “Este actualmente în investigații pentru a se preciza exact stadiul revenirii acestei boli crunte și a diagnosticului de precizie, care să poată permite apoi orientarea terapiei spre metodele devenite clasice deja: chimioterapia sau intervenția chirurgicală, dublate sau nu de celeltalte proceduri”, a declarat Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timișoara.