Medicii de la Spitalul CFR Timișoara te ajută să afli de ce-ți cade părul

Medicii de la Spitalul CFR Timișoara te ajută să afli de ce-ți cade părul

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicii din cadrul Spitalului CFR din Timișoara le oferă o mână de ajutor importantă persoanelor cărora le cade părul. Instituția anunță că deține un aparat care examinează scalpul.

Nu de puține ori sunt întrebată: Doamna doctor, de ce îmi cade părul? Ce boală am? Pentru a răspunde însă la aceste întrebări, pentru a identifica o posibilă afecțiune la nivelul scalpului sau la nivelul părului, este nevoie de o diagnosticare. Iar aceasta se face cu ajutorul dermatoscopului. Atunci când examinăm scalpul, cu ajutorul dermatoscopului, vorbim despre tricoscopie, pentru că putem analiza nu doar scalpul, ci și firul de păr și anumite structuri de la nivelul scalpului. Practic, putem să vedem câte fire de păr sunt la nivelul unei leziuni, grosimea și lungimea unui fir de păr, parametri care ne ajută în stabilirea diagnosticului”, a explicat Claudia Tirziu, medic specialist dermatovenerologie.

Astfel de investigații pot fi făcute gratuit în cadrul Cabinetului de Dermatovenerologie de la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic CF Timișoara. Programările pot fi făcute de luni până vineri, între orele 08.00 și 16.00, la telefon 0742892352.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *