Medicii de familie din Timiș îi vor prelua pe pacienții cu coronavirus asimptomatici

Medicii de familie din Timiș îi vor prelua pe pacienții cu coronavirus asimptomatici

- in National, Sanatate, Stiri
0

Conform noilor prevederi legale medicii de familie vor prelua monitorizarea persoanele asimptomatice infectate cu coronavirus.

Actualizarea fluxului informațional va reduce timpii de răspuns a direcțiilor de sănătate publică și va îmbunătăți colaborarea dintre acestea și persoanele infectate sau care fac parte din anchetele epidemiologice. Persoanele care au fost testate vor afla în timp real rezultatul testelor, de asemenea deciziile emise de DSP vor fi transmise automat din sistemul informatic, nemaifiind necesară contactarea DSP-ului. De asemenea se va facilita colaborarea cu medicii de familie. Măsurile sunt luate pe baza experienței acumulate în cele 8 luni de gestionare a pandemiei,  dar și în conformitate cu noile prevederi legislative”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, miercuri.

Într-o bază de date vor fi incluse toate cazurile de COVID-19. Pacienții depistați pozitiv vor trebui doar să aștepte să fie contactați de medicii de familie. În sistemul care va fi integrat de săptămâna viitoare, rezultatele testelor vor fi transmise de unitățile de recoltare în baza de date, medicii de familie vor fi informați despre cazurile pozitive, aceștia fiind cei care vor stabili dacă este vorba despre un pacient simptomatic sau asimptomatic.

Dacă pacientul este asimptomatic, de el se va ocupa medicul de familie. În cazul în care acesta nu are medic de familie, cazul lui va fi preluat de DSP Timiș. Un pacient asimptomatic va fi declarat vindecat după 14 zile de la primirea rezultatului pozitiv, dacă, între timp, nu intervin alte complicații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *