Medicii de familie cer CNAS începerea negocierilor pentru Contractul cadru

Medicii de familie cer CNAS începerea negocierilor pentru Contractul cadru

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

În calitate de organizație reprezentativă a medicilor de familie, SNMF continuă demersurile privind informarea în timp util cu privire la aspectele legislative și de reglementare în domeniul medicinii primare.

În continuare, prezentăm poziția SNMF este cu privire la negocierea Contractului cadru:

În acest context, deși suntem la curent cu „ știrile pe surse” privind declanșarea procedurilor de negociere a Contractului cadru, nu avem nicio informație oficială în acest sens. Am avertizat CNAS că termenul de valabilitate al actelor adiționale de prelungire a contractelor noastre expira la 30 iunie și că suntem îngrijorați pentru că nu au fost lansate încă procedurile pentru consultarea cu privire la modificările aduse legislației curente (vezi document atașat). Așteptăm cu interes forma propusă de CNAS pentru noul Contract-cadru. Încă de anul trecut, SNMF, alături de alte organizații din sănătate s-au implicat în proiectarea noului contract cadru însă știm cu toții că termenele propuse la finele anului trecut au fost amânate de 3 ori până acum.

Ultimele referiri la contractul cadru pentru 2019 au fost făcute oficial în 15 martie: ”Luând în considerare că legea bugetului de stat nu a intrat în vigoare până la această dată *(nn – 15 martie), propunem prelungirea aplicabilității Ordinului ministrului sănătății și al președintelui CNAS nr. 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a Hotărârii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019, până la data de 30 iunie 2019.” (extras din referatul de fundamentare a proiectului de prelungire) – http://www.cnas.ro//theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/Proiect_Ordin-Norme_Coca_2019.pdf

Vă asigurăm că suntem atenți și conectați pentru a afla cât mai repede și cât mai eficient momentul în care se redeschid discuțiile pentru a participa activ, informat si eficient la reprezentarea medicilor de familie și a cabinetelor de medicină de familie”, a informat Biroul Executiv al SNMF.

Gh. M.