Medic timișorean: Slănina, cârnații și cozonacul trebuie consumate cu moderație de Crăciun și Anul Nou

Medic timișorean: Slănina, cârnații și cozonacul trebuie consumate cu moderație de Crăciun și Anul Nou

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Un medic timișorean ne transmite să nu facem excese în timpul meselor festive de Crăciun și Anul Nou. Asta pentru că riscăm să ne îmbolnăvim din cauza cârnaților, slăninei și a cozonacului.

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej deosebit de a petrece momente unice cu cei dragi. Mesele festive de Crăciun și Anul Nou sunt o tradiție în sine, mereu încărcate de bunătăți. Plăcerea timpului petrecut cu cei dragi ne poate face să uităm de principiile unei alimentații sănătoase. Produsele tradiționale românești, precum cele bogate în grăsimi saturate (jumeri, cârnați, caltaboș, slănină, salate cu maioneză etc), alimentele prăjite, afumate, sărate, precum și cele bogate în zahăr rafinat (prăjituri, tort, cozonac) trebuie consumate cu responsabilitate, cu moderație și cumpătare. Să nu uităm și de consumul de alcool, care trebuie și el limitat”, a explicat Cristina Ilie, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Spitalului CF Timișoara.

Totodată, medicul timișorean spune că excesele pot duce la tulburări digestive, dar și metabolice, mai ales în cazul pacienților cu diabet zaharat sau afecțiuni cardiace, aglomerând astfel serviciile de urgență în această perioadă.

Recomand să nu uităm de consumul de fibre alimentare, legume și fructe, în această perioadă, și să ne bucurăm de sărbători în mod responsabil”, a detaliat Cristina Ilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *