Medic timișorean: Puteți face infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă sunteți sănătos, pe caniculă. Cum pot fi prevenite

Medic timișorean: Puteți face infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă sunteți sănătos, pe caniculă. Cum pot fi prevenite

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
canicula

Este foarte important să bem apă în această perioadă cu temperaturi extreme. Medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara trag un semnal și spun că din cauza deshidratării, am putea suferi un infarct sau un accident vascular cerebral, deși suntem sănătoși.

Medicii timișoreni spun că femeile trebuie să consume cel puțin 2,5 litri de apă pe zi, iar bărbații chiar 3,5 litri de apă pe zi. În cazul celor care fac efort, lucrează în agricultură, construcții, fac sport, este recomandat consumul a până la șase litri de apă pe zi. “Altfel, chiar dacă ești sănătos, poți face infarct sau accident vascular cerebral din cauza deshidratării“, precizează Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară.

Ideal ar fi să consumați apă nu doar când vă este sete, în zilele cu temperaturi ridicate. Gura uscată, oboseală, amețel, dureri de cap sau somnolența sunt principalele simptome ale deshidratării.

În județul Timiș este cod roșu de caniculă, temperaturile au ajuns chiar și la 42 de grade Celsius.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *