Maxagro și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara, parteneriat pentru învățământul dual

Maxagro și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara, parteneriat pentru învățământul dual

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

La Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara a avut loc, marți, conferința cu tema “Cercetarea și colaborarea în practica studenților”, în cadrul căreia compania Maxagro și USVT au anunțat încheierea unui nou parteneriat privind învățământul dual.

Evenimentul a avut loc în Sala Senatului a USVT, unde au participat Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului Maxagro, rectorul USVT, prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, prorectorul conf.univ.dr. Petru Mergheș, responsabili cu proiectele din domeniul cercetării universitare și studenți.

Grupul Maxagro activează în două mari domenii – agricultură și construcții, agricultura fiind core-business-ul grupului, pentru că este și cel cu care am pornit. Sloganul nostru este Performanță din 1993, ceea ce definește foarte bine scopul nostru, acela de a face performanță. Și vrem să facem asta investind în educație, cercetare și digitalizare. De aceea suntem implicați în aceste proiecte și parteneriate, deoarece considerăm că acesta este viitorul. Este și în interesul nostru, al mediului economic, ca tinerii studenți să fie foarte bine informați și pregătiți și să cunoască sectorul prin practică directă în ferme. Prin acest parteneriat facem tocmai acest lucru și credem cu tăria în acest obiectiv, care este în avantajul tuturor părților“, a spus Alexandra Zifceak, manager al grupului Maxagro.

Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusiness din Banat și desfășoară activități pe zona de construcții, agricultură și zootehnie, dar și pe utilaje. Conform reprezentanților companiei, grupul are 400 de angajați, dintre care peste 100 au absolvit USVT.

Pentru universitatea noastră, definită ca universitate antreprenorială, acest parteneriat este foarte important. Ceea ce vreau să scot în evidență este chiar acest aspect practic, prin care studenții noștri vor beneficia de internship, pe învățământul dual, dar și pe zona de cercetare. Apreciez foarte mult deschiderea companiei Maxagro și, în cadrul acestui parteneriat-model cu zona privată, ne dorim să dezvoltăm tot mai mult acest învățământ dual și să transmitem o invitație și altor companii din vestul țării de a ni se alătura“, a spus prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul USVT.

Discuțiile au fost despre importanța învățământului dual, acum reglementat legislativ, și al parteneriatelor dintre universități și mediul privat în pregătirea studenților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *