Maxagro, premiată în cadrul Galei Excelenței în Afaceri

Maxagro, premiată în cadrul Galei Excelenței în Afaceri

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Cele mai de succes firme din județul Timiș vor fi premiate în cadrul Galei Excelenței în Afaceri. Printre firmele premiate de CCIAT se află și Maxagro cu o activitate neîntreruptă de 25 de ani.

Ferma Maxagro a fost fondată de familia Zifceak, etnici slovaci. Activitatea și-a început-o pe aproximativ 300 de hectare, luate în arendă. În prezent, are în jur de 10.000 de hectare și aproximativ 50 de angajați activi în două ramuri: partea de agricultură și partea de zootehnie.

Grupul de firme Maxagro mai deţine 2000 de vaci de lapte care livrează fiecare în medie circa 32 de litri de lapte pe zi, pe care îl vinde unor procesatori de lactate. “Am investit anul trecut aproximativ cinci milioane euro în utilaje agricole. Societatea deține 2000 de capete de vaci de lapte și ca și structură de plan avem structură de grâu, porumb, rapiță, lucernă, floarea soarelui. Acum doi ani am făcut o instalație pe biogaz, pentru zootehnie. Vaca de lapte este un poluator mare și am făcut o instalație de biogaz pentru a elimina poluarea și toate dejecțiile le folosim în biogaz și le transformă ulterior în îngrășământ și apoi se produce energie verde”, a explicat Ioji Zifceak, unul dintre acționarii companiei.

Grupul Maxagro are investiții de peste 100 milioane euro. Are o perspectivă în dezvoltare de încă 100 milioane euro”, a precizat Darius Georgiu, vicepreședintele CCIA Timiș.