Maternitatea Odobescu dotată cu un ventilator performant

Maternitatea Odobescu dotată cu un ventilator performant

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Luni, 20 mai, Salvați Copiii a făcut o donație la Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie “Dr. Dumitru Popescu”, maternitatea Odobescu. Este vorba de un ventilator în valoare de 184.200 lei. Organizația Salvați Copiii donează secțiilor de neonatologie din regiunea de vest – județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara – aparatură medicală vitală pentru salvarea prematurilor. Valoarea totală a echipamentelor este de aproape 728.000 de lei.

De asemenea, Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara primește un ecograf în valoare de 180.747 lei, iar Spitalul Județean –maternitatea Bega –o masă radiantă de 83.330 lei.

Spitalul Clinic de Urgență Arad primește un incubator și o lampă de fototerapie de 53.436 lei, spitalul din Moldova Nouă, Caraș Severin –un incubator de transport de 47.000 lei, spitalul din Reșița, secția pediatrie, un ecograf și un infuzomat de 97.150 lei, și spitalul din Hațeg, o lampă de fototerapie, o lampă UV pentru microfloră, un neopuff, un balon de reanimare, un analizor și un pulsoximetru în valoare totală de 82.160 lei.

În maternitățile din Timișoara este nevoie de multe echipamente performante, fiindcă Timișul deservește multe alte județe. Încercăm să oferim tot ajutorul”, a atras atenția Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România.

Am început să dotăm în funcție de necesitățile urgente ale spitalelor. Ceea ce ni s-a cerut aceea am dat. Am adus întotdeauna ce a fost nevoie în munca medicilor profesioniști din sectoarele neonatologiei”, a spus prof. univ. dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii Timiș.

Regiunea de Vest se remarcă atât prin numărul mare de cazuri pe care le tratează, cât și prin discrepanța dintre județe: în vreme ce Hunedoara are o rată a mortalității infantile sub media națională, de 5,9 la mia de copii născuți vii, Caraș-Severin are o rată sever ridicată, de 10,4 la mie.  Rata mortalității infantile este de 6,2 la mie în județul Arad și de 7,5 la mie în Timiș, unde ajung cazurile dificile din mai multe județe.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *