Maternitatea Odobescu dotată cu ecograf de ultimă generație

Maternitatea Odobescu dotată cu ecograf de ultimă generație

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Secția de Neonatologie din cadrul Maternității Odobescu din Timișoara a primit un ecograf de ultimă generație, în valoare de 50.000 de euro, donat Ionel Radonici, un timișean din Cărpiniș, plecat de mulți ani în Germania.

Acesta a achiziționat aparatul din banii donați de germani, în urma concertelor caritabile susține de Radonici, împreună cu orchestra în care el activează, acum. “Orchestra de cameră din care fac parte este compusă din 20 de instrumentiști profesioniști de renume mondial. Fiecare membru este capabil de a susține cun concert ca solist. Fiecare spectacol este înregistrat pe CD-uri pe care le vindem pentru a completa donațiile caritabile. Am făcut proiecte de susținere pentru spitalul de distrofici, apoi pentru copiii străzii, iar acum susținem proiectul de dotare a Maternității Odobescu”, a declarat Ionel  Radonici.

Ecograful donat, marți, 16 octombrie, este cu 3 sonde, urmând ca în decembrie să fie completat cu o a patra sondă cu acumulator în caz de pană de curent și manualul de utilizare în limba engleză.

Ecografele pe care le avem sunt vechi de cel puțin 10 ani. Prin urmare performanța lor se modifică. Au altă rezoluție și alte posibilități de diagnostic. Așadar era vital un ecograf nou și mai performant, mai ales că acesta are sonde pentru ecografie fetală, cardio-fetală, abdomen și celelalte organe. Este un ecograf foarte complex, ultima generație de la Philips și îl vom folosi cu succes pentru toate cazurile noastre”, a explicat dr. Gabriela Olariu, șefa secției.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *