Materiale avansate și tehnologii de ultimă oră, prezentate la cea de a X-a conferință internațională AMS de la UPT

Materiale avansate și tehnologii de ultimă oră, prezentate la cea de a X-a conferință internațională AMS de la UPT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea Politehnica Timișoara a găzduit, în perioada 30 mai – 1 iunie, cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale Advanced Materials and Structures – AMS 2024. Evenimentul, organizat de Departamentul de Ingineria și Fabricarea Materialelor și Departamentul de Mecanică și Rezistența Materialelor de la Facultatea de Mecanică a UPT, cu sprijinul Fundației Politehnica, Academiei de Științe Tehnice din România și Academiei Române – Filiala Timișoara, a inclus sesiuni plenare, prezentări și evenimente sociale, concentrându-se pe subiecte precum materiale avansate, tehnologii de fabricație și metode numerice.

Conferința a reunit cercetători și specialiști din Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Serbia și România, care au prezentat 65 de lucrări, în plen și pe 4 secțiuni, abordând subiecte din domeniile: Materiale avansate – materiale amorfe, nanostructurate, compozite, materiale celulare, biomateriale etc; Ingineria suprafețelor; Fabricare modernă, fabricație aditivă, îmbinări și tehnologii de reciclare; Deteriorarea materialelor în cazul acțiunilor dependente de timp (oboseală, fluaj, impact, coroziune); Tehnici de calcul pentru materiale și structuri avansate de inginerie.

În deschiderea conferinței, decanul Facultății de Mecanică a UPT, prof.univ.dr.ing. Dragoș Uțu, care a fost și moderator al evenimentului, a vorbit, în salutul adresat participanților, despre istoricul facultății, una dintre cele mai vechi și cu o bogată tradiție din Politehnică.

Tot în deschidere, chairman-ul conferinței, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, a adresat participanților mesajul de salut din partea Comitetului de organizare, a trecut în revistă istoricul AMS, a cărei primă ediție a avut loc în 1998, exprimându-și și satisfacția pentru temele și domeniile noi abordate de actuala ediție.

Mesajul de salut din partea conducerii Universității Politehnica Timișoara a fost adresat de prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, care a prezentat multitudinea de conferințe internaționale de anvergură organizate de UPT, dovadă a valorii și recunoașterii activității de cercetare avansată din Politehnica timișoreană.

Lucrările AMS 2024 au fost găzduite de Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, iar ultima zi a inclus și o deplasare la Facultatea de Inginerie din Hunedoara a UPT, unde au fost prezentate lucrări atât în plen, cat și pe secțiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *