Masuri urgente anti-coronavirus luate de Consiliul Judetean Timis

Masuri urgente anti-coronavirus luate de Consiliul Judetean Timis

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a luat noi măsuri urgente anti-coronavirus. Astfel, astăzi, Călin Dobra, președintele instituției, a anunțat că urmează ca în această săptămână să sosească primele containere care au fost cumpărate cu scopul de a izola, la nevoie, persoanele aflate în carantină.

În total, CJ Timiș cumpără zece containere, în valoare de aproximativ 250.000 lei, care vor forma de fapt cinci module duble de izolare. Tot în această săptămână ar urma să sosească și șapte din cele unsprezece termoscanere pe care instituția le cumpără cu 4.000 de lei bucata pentru Poliția de Frontieră.

Totodată, mâine, va avea loc o ședință extraordinară a CJ Timiș, în cadrul căreia vor fi luate noi decizii, în contextul crizei provocate de coronavirus.

Tot în baza solicitărilor făcute de către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, mâine am convocat consiliul județean pentru aprobarea unui proiect de hotărâre de consiliu. Și anume, proiectul are mai multe articole. Primul articol va fi alocarea sumei de 150.000 lei pentru spitalul de boli infecțioase, pentru achiziționarea de consumabile în cadrul spitalului. Mai exact, de teste pentru detecții de coronavirus și de echipamente speciale de protecție pentru angajații din spital. Tot în cadrul acestui proiect de hotărâre de consiliu va fi aprobat un nou fond de rezervă la nivelul Consiliului Județean Timiș, în valoare de un milion de lei, astfel încât să fim pregătiți de a veni în sprijinul instituțiilor sau de a fi pregătiți pentru orice situație care ar putea să apară în viitor“, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *