Măsuri împotriva răspândirii gripei în școlile din Timiș

Măsuri împotriva răspândirii gripei în școlile din Timiș

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Inspectorul Școlar Timiș a cerut unităților de învățământ să ia tuturor măsurilor pentru a preveni gripa. Nemulțumirea directorilor este că profesorii nu au autoritatea, nici pregătirea pentru a face triajul elevilor. De aceea este nevoie de un medic. În acest context a intervenit mitropolitul Banatului, IPS Ioan, care a solicitat sprijin din partea Spitalului Municipal. Prin urmare triajul în școli va fi făcut de un medic de la spital.

Măsurile instituite de ISJ Timiș: “angajarea” întregului personal nedidactic în activități de igienizare a spațiilor școlare.  Se vor spăla, în mod obligatoriu, toate sălile de clasă, sala profesorală și spațiile în care intră copii și cadre didactice, pe jos, cu apă curată și soluții dezinfectante. Cei care nu aveți și vă aflați în imposibilitatea de a procura soluții dezinfectante, vă rog să comunicați această situație, inspectorului de sector;  se va șterge, cu apă curată și soluții dezinfectante, mobilierul școlar, balustradele pe care copiii le folosesc pentru a se sprijini când urcă în imobilele cu etaj, precum și obiectele din laboratoare pe care pun, în mod normal, mâna…mai multe persoane; monitorizarea prin diriginți și învățători, pe toate canalele de comunicare posibile, starea de sănătate a copiilor. Totodată, învățătorii și diriginții, vor comunica cu părinții despre starea de sănătate a copiilor.

„Inspectoratul Școlar Județean, prin colegii inspectori de sector, vom monitoriza, luni, la primele ore, situațiile din unitățile de învățământ. Dacă se va constata că numărul cazurilor de copii bolnavi, depășește, procentual, ceea ce s-a transmis prin notele MEN și adresele DSP, veți proceda la a solicita suspendarea cursurilor”, se arată în documentul trimis școlilor și semnat de prof. Aura Danielescu, șeful ISJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *