Măsuri de prevenire a furturilor, tâlhăriilor și a faptelor săvârșite cu violență în Timiș

Măsuri de prevenire a furturilor, tâlhăriilor și a faptelor săvârșite cu violență în Timiș

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

În cadrul campaniilor „Sate în siguranță”, „Oprește violența din viața ta”, „Nu te lăsa păcălit” inițiate de I.P.J Timiș, pe raza Secției 1 Poliție Rurală și Postului de Poliție Giroc a fost derulată o acțiune la care au participat polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității precum și polițiști din cadrul Postului de Poliție Giroc.

Scopul evenimentului a fost informarea cetățenilor asupra măsurilor de prevenire a furturilor, tâlhăriilor, înșelăciunilor, a faptelor săvârșite cu violență și a riscurilor producerii unor infracțiuni de acest gen, precum și asupra efectelor acestora pe termen scurt, mediu și lung.

Acțiunea s-a desfășurat, atât în cadrul Primăriei Comunei Giroc, fiind purtate discuții cu cetățenii (administrator de immobile și alți locatari), la care au participat și  reprezentanți ai primăriei, cât și în cadrul Liceului Teoretic „David Voniga”, unde în fața a 50 de elevi, au fost prezentate teme pe linia delicvenței juvenile, victimizării minorilor și a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

De asemenea, au fost distribuite 300 de flyere și afișate mesaje informativ-preventive, pe linia infracțiunilor de înșelăciune. Au fost prezentate cetățenilor sfaturi practice privind adoptarea unei atitudini antiinfracționale corecte și modul în care trebuie să acționeze în cazul în care sunt victimele unor astfel de fapte.