Măști chirurgicale pentru medicii de familie și centrele de îngrijire bătrâni din Timiș

Măști chirurgicale pentru medicii de familie și centrele de îngrijire bătrâni din Timiș

- in Actualitate, Sanatate, Stiri
0

Peste 80.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor ajunge în județul Timiș. Acestea vor fi distribuite medicilor de familie și centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice. Măștile au fost primite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ca donație.

Pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară, din asistența socială pentru persoane vârstnice, precum și din instituțiile și structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc major de a fi infectați cu virusul SARS-COV-2, Departamentul pentru Situații de Urgență trimite în țară un număr de 4.150.000 măști chirurgicale cu trei pliuri. Măștile au fost primite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ca donație“, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

În Timiș, 41.600 măști chirurgicale la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, iar alte 40.950 măști chirurgicale ajung la Direcția de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Timiș.

Măștile chirurgicale vin în sprijinul protejării activității medicilor de familie și personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice și pentru bolnavii cronici“, mai transmite Prefectura Timiș.