Masterplanul de Transport motiv de atac pentru deputatul Sămărtinean: Reprezentanții PSD din Timiș sunt sau penibili sau lingușitori!

Masterplanul de Transport motiv de atac pentru deputatul Sămărtinean: Reprezentanții PSD din Timiș sunt sau penibili sau lingușitori!

- in Locale, Politica
0

Copreședintele PNL Timișoara, deputatul Cornel Sămărtinean se dezlănțuie la dresa Guvernuui Ponta și a social-democraților din vestul țării. Totul după ce Timișoara și județul Timiș nu au fost prinse în masterplanul Guvernului Ponta.

Ministrul Ioan Rus  visează  mii de km de autostradă  și Masterplanuri futuriste. Din păcate pentru noi, Timisul si Timișoara nu-i apare nici măcar în vis! Ieri a fost o zi măreață pentru Guvernul Ponta:  a fost anunțat cu surle și trâmbițe un Megaproiect de infrastructură rutieră. Masterplanul General de Transport, este documentul care stabileşte priorităţile de infrastructură ale României pentru următorii 15 ani. Doar proiectele incluse în Masterplan vor putea fi finanţate din fonduri europene. Singura finanțare certă a realizării Masterplanului este cea din partea Uniunii Europene. Finanțarea de la bugetul național nu există pentru că anul acesta Guvernul României a reușit performanţa nu numai să taie investițiile de la bugetul național, ci să taie și co-finanțările proiectelor europene”, spune copreședintele PNL de Timiș.

Diapozitivul 1De atacurile deputatului PNL nu scapă nici liderii social democrați din Timiș.

„Nu este o surpriză pentru nimeni minciuna din care acest Guvern a făcut politică de stat. Surpriza vine însă de la reprezentanții PSD din județul Timiș care ori nu-și dau seama că sunt penibili când promovează un Masterplan de transporturi care exclude total Timișoara și cele mai importante proiecte de infrastructură din județ  (centura ocolitoare a municipiului Timișoara, centrul intermodal Remetea Mare etc), ori nu le pasă decât să facă frumos în fața șefului de partid. Pe această cale, trag un nou semnal de alarmă și îi reamintesc domnului Ministru Ioan Rus că judeţul Timiş şi municipiul Timişoara nu se regăsesc în Masterplanul General de Transport. Județul Timiș este din nou exclus din viitoarele finanțări în domeniul infrastructurii ale Guvernului Ponta. Centura de sud, centura de vest, racord la autostradă… nici urmă. Realitatea este că doar un sfert din centura de ocolire a municipiului Timişoara, între Calea Lugojului şi Calea Aradului a fost realizată. Acest tronson a fost inaugurat în perioada guvernării PDL”, mai spune deputatul Cornel Sămărtinean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *