Mașină plină cu țigări de contrabandă oprită de polițiști în trafic

Mașină plină cu țigări de contrabandă oprită de polițiști în trafic

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 2800 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia, găsite ascunse în diferite locuri într-un autoturism, condus de un timișean. Maşina a fost oprită în trafic, pe comunicaţia Dudeștii Vechi-Valcani, la ieșirea din localitatea Valcani. Poliţiştii aveau date că şoferul maşinii respective este implicat în traficul ilicit cu ţigări netimbrate.

Având informații că produsele accizabile au fost ascunse de către conducătorul auto, cetățeanul român N. S. în vârstă de 67 de ani, domiciliat pe raza județului Timiş în diferite locuri din autoturism, acesta a fost dus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru verificări amănunţite. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră timișeni au descoperit în portbagaj și sub bancheta din spate a autoturismului 2790 pachete cu ţigări netimbrate, marca Ashima în valoare de aproximativ 23.360 lei”, spun poliţiştii de frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *