Mașină plină cu migranți oprită cu focuri de armă la intrare în Timișoara, după o urmărire de 18 kilometri

Mașină plină cu migranți oprită cu focuri de armă la intrare în Timișoara, după o urmărire de 18 kilometri

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Urmărire ca în filme și focuri de armă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la intrare în Timișoara, după ce un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor de autostrăzi.

Totul a pornit, în jurul orei 23:30, la nodul rutier de la km. 503, calea 2, când polițiștii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire a unei mașini. Șoferul nu s-a conformat, iar oamenii legii au trecut la urmărirea acestuia pe o distanța de 18 km, între localitățile Giarmata-Remetea, până la intrarea în Timișoara.

În timpul urmăririi, au fost executate 9 focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timișoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părții carosabile, inițial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. A fost imobilizat și identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetățean cu dublă cetățenie română/moldovenească și 6 persoane de naționalitate străină“, au transmis reprezentanții Biroului Autostrăzi.

Trei dintre persoanele din mașină au reușit să fugă.

Cele 7 persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor, dintre care conducătorul auto este cetățean din Republica Moldova și 6 pasageri de origine afro-asiatica (1 din Egipt, 4 din Siria, 1 din Yemen). În urma cercetărilor, polițiștii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România și au drept de ședere legală pe teritoriul țării“, mai transmit cei de la Autostrăzi.

De asemenea, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru tânărul din Republica Moldova.

Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiș a întocmit un dosar penal sun aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. S-a constatat ca autoturismul nu deține poliță RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile“, spun reprezentanții Biroului Autostrăzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *