Masca, obligatorie în centrul pietonal al Timișoarei. Noile măsurile luate

Masca, obligatorie în centrul pietonal al Timișoarei. Noile măsurile luate

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în centrul pietonal al Timișoarei. Având în vedere faptul că a fost prelungită starea de alertă în România, astăzi, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost luate mai multe măsuri cu scopul limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus la nivelul județului Timiș.

Astfel, potrivit Prefecturii Timiș, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții, autorități, societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective zonele de promenadă aglomerate și centrele pietonale ale orașelor, faleze (malurile râurilor). Obligativitatea purtării măștii de protecție se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Excepție de la această măsură fac persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperatură ridicată, umiditate crescută).

De asemenea, în termen de 24 de ore, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au sarcina de a delimita zonele de promenadă aglomerate, centrele orașelor și malurile râurilor, precum și să stabilească intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii de protecție în aceste zone.

Pentru piețele comerciale, târgurile, oboarele, la care accesul nu este controlat și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanța de 2 m între aceste persoane, se va interzice funcționarea lor, până la încetarea stării de alertă. Regulile privind distanța între standurile de vânzare precum și între persoane se aplică piețelor agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție, iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție”, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Totodată, s-a hotărât ca în interiorul localităților să se interzică circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. De asemenea, evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la eveniment, cu excepția sportivilor care se află pe terenul de sport“, a detaliat Prefectura Timiș.

Noile prevederi devin obligatorii începând de astăzi și se aplică pe perioada stării de alertă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *