Masa Critică – marșul în masă cu bicicletele – are loc vineri, 26 iulie, la Timișoara

Masa Critică – marșul în masă cu bicicletele – are loc vineri, 26 iulie, la Timișoara

- in Locale, Sport, Stiri
0

Masa Critică este un marș în masă cu bicicletele sau alte mijloace de deplasare nemotorizate, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Așadar evenimentul va avea loc, vineri, 26 iulie, de la ora 18 în Timișoara, cu plecare de la catedrala din centrul orașului.

Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului.

Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul: ”Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic!”