Mărțișorul European 2021. Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în Parlamentul European

Mărțișorul European 2021. Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în Parlamentul European

- in Locale, Social, Stiri
0

Europutata Maria Grapini și Asociația “Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei” au organizat “Mărțișorul European – 2021”. Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în PE!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a organizat, împreună cu Asociația “Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei”, un concurs de creație a mărțișorului, intitulat “Mărțișorul European – 2021”.

La concurs, au participat elevi de la gimnaziul “Dumitru Crețu” și liceul “Ștefan Holban” din Cărpineni, respectiv, din Gimnaziul Pașcani, toate din Republica Moldova.

Potrivit europarlamentarului Grapini, în perioada când a deținut funcția de ministru, a lansat un proiect de promovare a României, intitulat “ România promovată prin legende!”, începând cu legenda mărțișorului, proiect care, din păcate, nu a mai fost continuat.

“Vreau să felicit profesorii, învățătorii care au îndrumat copiii! La 1 martie, voi anunța premiile pentru cele mai frumoase cinci mărțișoare! Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în Parlamentul European! Nu trebuie să uităm tradițiile românești și trebuie să le transmitem copiilor și nepoților noștri!”, a precizat eurodeputata Maria Grapini.

Cei cinci câștigători sunt Nazaru Simona – locul (I) – (haine tradiționale); Bocancea Evelina – locul II (cu porumbei); Badea Elena locul II (cu inimi), Ciocan Carolina – locul III (cu tricolor) și Rotaru Vasile – locul III (cu cifra 8).

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *