Marșul Eroilor, la Timișoara

Marșul Eroilor, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a organizat, luni 16 decembrie, de la ora 18.30, Marșul eroilor 2019 – în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989.

Tinerii s-au adunat în Piața Maria și au pornit pe traseul Catedrala Mitropolitană, Piața Victoria, Memorialul Revoluției și s-au oprit la Cimitirul eroilor din Calea Lipovei.

Pe tot parcursul drumului celebrele sloganuri ale revoluţiei au răsunat iarăşi pe străzile din Timişoara. „Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!”, „Timişoara, Timişoara, Timişoara!”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jos comuniştii!”!”. „În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției din Decembrie 1989”, a fost mesajul tinerilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *