Marius Craina, candidat la funcția de primar al Timișoarei: “Este nevoie de construcția urgentă a unui spital municipal modern”

Marius Craina, candidat la funcția de primar al Timișoarei: “Este nevoie de construcția urgentă a unui spital municipal modern”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Prof. univ. dr. Marius Craina, candidatul din partea Pro România la fotoliul de primar al Timișoarei, a vorbit luni, 7 septembrie, în fața Spitalului Municipal despre două obiective importante  de care orașul are nevoie. Este vorba de construcția unui nou spital municipal și finalizarea institului oncologic, care așteaptă în ruină de mulți ani. ”Sistemul de sănătate din Timișoara se bazează pe două mari unități medicale: Spitalul Județean Timișoara care a fost dat în funcțiune în 1974 și Spitalul Municipal Timișoara, care funcționează într-un sistem pavilionar și în clădiri istorice. Din păcate, niciuna dintre clădirile, vechi de peste un secol, care funcționează spitalul municipal nu a fost construită în scopul activităților sanitare. Multe dintre aceste clădiri s-au deteriorat în timp foarte mult. Neavând circuite sanitare care să asigure funcționalitatea unui act medical de calitate constituie încă un argument pentru luarea unor măsuri rapide și decisive în ceea ce privește sistemul de sănătate”, a atras atenția prof. dr. Craina.

În Timișoara funcționează o universitate de medicină și farmacie foarte bună cu o vechime de peste 75 de ani, iar aceasta constituie un punct forte în favoarea construirii unui sistem de sănătate european.  ”Faptul că avem UMFT în oraș este o dovadă că aici se pot pregăti cei mai buni medici care să activeze în unitățile sanitare. Din păcate în ultimii 30 de ani, în sistemul de sănătate din Timișoara nu s-a intervenit decisiv cu proiecte eficiente. S-au făcut reparații și modernizări, dar insuficiente. Din punctul meu de vedere și al echipei Pro România și al corpului medical, este nevoie de construcția urgentă a unui spital municipal modern care să respecte toate normativele europene, pentru a fi asigurat accesul la sănătate a cetățenilor în condiții înalte de eficiență. Acest nou spital municipal trebuie să fie construit în afara Timișoarei. Astfel, vor putea fi asigurate și locurile de parcare pentru medici și cetățenii care vin la spital”, a subliniat prof. Craina.

Despre fondurile cu care vor fi construite aceste obiective sanitare prof. Craina a spus că o parte dintre acestea vor fi atrase de la UE. ”Imediat după ce câștigăm primăria Timișoara, în 27 septembrie, eu sunt convins că toți ceilalți, indiferent de culoarea politică, vor fi de acord cu construirea în ritmul cel mai rapid a spitalului municipal în Timișoara.  Pe lângă spitalul municipal trebuie construit și un institut oncologic, obiectiv care se vehiculează de 30 de ani. Din păcate construcția a fost sistată în modul brutal și Timișoara nu beneficiază de un institut oncologic. De aceea un alt punct în programul nostru este finalizarea construcției acestui institut, care trebuie ridicat în apropierea viitorului spital municipal. Sursele de finanțare vor fi primăria Timișoara și fondurile Uniunii Europene. Sistemul de sănătate din Timișoara trebuie să fie o prioritate a oricărei administrații care gestionează și conduce orașul, cu atât mai mult a mea, ca și medic”, a explicat Marius Craina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *