Marii favoriți ai alegerilor de la Șag aruncă mănușa

Marii favoriți ai alegerilor de la Șag aruncă mănușa

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Candidații Alianței pentru Șag la Consiliul Local vor o dezbatere publică între aspiranții la fotoliul de primar al comunei. Asta chiar dacă conform ultimului sondaj, actualul primar Flavius Roșu, candidatul APS are peste 65% la intențiile de vot, în Șag. Aproximativ același procent l-a realizat Ion Iliescu în 2000 în fața lui lui Vadim Tudor, dar și Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă, la ultimele alegeri prezidențiale. Câștigătorii nu le-au dat atunci nicio șansă învinșilor la o dezbatere publica față în  față.

Alegerile locale sunt un moment important in viata fiecarei comunitati. Campaniile electorale, premergatoare scrutinului propriu-zis, nu trebuie insa sa se limiteze doar la afisaj electoral stradal sau impartit de pliante. De aceea, noi, candidatii Aliantei pentru Sag la Consiliul Local, convinsi de importanta si necesitatea dialogului, solicitam candidatilor la Primaria Sag sa isi asume participarea la o dezbatere publica echidistanta in studioul unei televiziuni locale. Dezbatere care sa poata sa fie urmarita inclusiv online, avand in vedere regulile si restrictiile impuse de pandemie, intalnirilor publice“, transmite Alianța pentru Șag.

Miza dezbaterii este răspunsul concret la dorința cetatenilor comunei de a asista in mod direct la schimbul de opinii, proiecte si strategii pe care candidatii la functia de primar trebuie sa le asume public in fata tuturor si nu prin barfe sau atacuri murdare la colt de strada. In acest fel, fara intermediari sau ‘purtatori de cuvant’, candidatii pot face dovada transparentei ideilor, dar si a cunoasterii cu adevarat a solutiilor la problemele locuitorilor din Șag.

Alianța pentru Șag  cere un acord public explicit din partea contracandidatilor la fotoliul de primar al comunei pentru solicitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *