Mariea Ştefan, ZBURATĂ din funcţia de director al Colegiului “C. D. Loga” din Timişoara, după ce profesorii au acuzat-o că se comportă ca un dictator

Mariea Ştefan, ZBURATĂ din funcţia de director al Colegiului “C. D. Loga” din Timişoara, după ce profesorii au acuzat-o că se comportă ca un dictator

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
mariea stefan

Directori noi la Colegiul Naţional “C. D. Loga” din Timişoara, unul dintre cele mai bune licee din judeţ. Inspectoratul Şcolar Timiş a decis, astăzi, în consiliul de administraţie, să o elibereze din funcţie pe Mariea Ştefan, dar şi pe directoarea adjunctă, Renata Boar. În locul lor au fost numite Gizela Fuioagă, profesor de matematică în cadrul colegiului, şi Simona Goşa, director adjunct.

Vă reamintim că Mariea Ştefan a intrat în război cu jumătate din profesorii care predau în unitatea de învăţământ, care o acuzau că le vorbeşte urât, îi jigneşte şi că are un comportament “dictatorial”. Picătura care a umplut paharul a fost la începutul acestui an şcolar, când s-a descoperit că una din profesoare ca modificat două note ale unui elev, în anul şcolar precedent. Astfel, din patru a făcut nouă.

Consiliul de administraţie a decis să-i acorde dascălului calificativul insatisfăcător. Profesoara nu a fost mulţumită, astfel că a depus contestaţie, pe care o analizat-o, aşa cum spune legea, o comisie de evaluare formată din mai mulţi profesori din unitatea de învăţământ. Aceştia au decis că dascălul merită calificativul bine.

De aici a început un război între directoarea Colegiului Naţional „C. D. Loga” din Timişoara şi jumătate din cei 60 de profesori care predau aici. Dascălii o acuză pe Mariea Ştefan că le vorbeşte urât, nu-i respectă, îi jigneşte, lucruri care se întâmplă încă de când a fost numită ca director la şcoală, adică acum trei ani.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a explicat de ce s-a luat decizia ca Mariea Ştefan să fie eliberată din funcţie. “A existat, într-adevăr, o situaţie tensionată la Loga în ultimele două săptămâni. Pe de o parte, profesorii au fost nemulţumiţi de modul de comunicare al doamnei director cu dumnealor. Pe de altă parte, a fost doamna director care se poziţiona în partea opusă şi care a scos în evidenţă unele aspecte care au dus la crearea acelei tensiuni. Am considerat că e bine să detensionăm situaţia. Dumneaei a fost propusă în consiliul de administraţie pentru ocuparea funcţiei de director al centrului de excelenţă care ar urma să se realizeze la Timişoara şi în acest mod sperăm noi că lucrurile se aşează pe făgaşul normal”, a declarat Aura Danielescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *