Marian Vasile si-a dat demisia din PLUS, dupa ce nu a fost sustinut pentru Primaria Timisoara

Marian Vasile si-a dat demisia din PLUS, dupa ce nu a fost sustinut pentru Primaria Timisoara

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Marian Vasile nu mai face parte din niciun partid, începând de astăzi. Fostul vicepreședinte al CJ Timiș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a luat decizia de a demisiona din PLUS, la doar trei luni de la înscrierea în formațiunea politică. Motivul este acela că intenția sa de a candida la Primăria Timișoara nu a fost susținută de conducerea partidului.

În noiembrie 2019 am aderat la PLUS, în speranța de a contribui la o construcție nouă, sănătoasă, competentă și transparentă pentru comunitățile noastre. Vă anunț însă că astăzi mi-am înaintat demisia din acest partid, în principal pentru următoarele motive: anularea candidaturii proprii pentru Primăria Municipiului Timișoara în ziua de dinaintea începerii procedurii interne de vot, deși aceasta constituia un drept statutar fundamental și era susținută de mulți membri ai PLUS Timișoara (aș putea spune că de majoritatea, dar nu vom ști niciodată); anunțarea rezultatelor negocierilor USR-PLUS pentru pozițiile electorale cheie din municipiul Timișoara și Consiliul Județean Timiș (foarte dezavantajoase pentru PLUS) cu doar jumătate de oră înaintea conferinței de presă din 18 februarie, fără a permite membrilor rămași în cursă să se exprime în această privință; pregătirea semi-impusă a fuziunii cu USR, partid cu care eu nu pot rezona și care a avut o contribuție decisivă în anularea nedemocratică a candidaturii mele“, a explicat fostul liberal Marian Vasile.

Acesta le-a sugerez foștilor colegi de alianță USR-PLUS “să se abțină în a lansa discuții publice cu privire la această demisie, pentru a nu mă simți nevoit să ofer detalii suplimentare“.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că nu intenționează să-l primească pe Marian Vasile înapoi în PNL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *