Marian Cucsa – dezvaluiri despre protocolul dintre SRI și Ministerul Public

Marian Cucsa – dezvaluiri despre protocolul dintre SRI și Ministerul Public

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa a desfășurat în ultimele două săptămâni activități de control asupra unităților centrale ale SRI. Săptămâna trecută, vicepreședintele comisiei de control a SRI din Camera Deputaților a fost la Direcția Juridică, unde a avut ca principal subiect de analiză protocolul dintre SRI și Ministerul Public. Conform deputatului ALDE, Marian Cucșa protocolul a fost încheiat la solicitarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi care a luat legătura cu „camaradul” Coldea în 2017. În 2009, cei doi au lucrat la redactarea protocolului.

Am discutat printre alte lucruri cu  cei de la Direcția Juridică de mai multe aspecte. În prmul rând desemnarea SRI ca autoritate națională de interceptare printr-o decizie a CSAT care nu poate să înființeze autorități naționale. Un alt aspect pe care l-am discutat e legat de interceptarea cetățenilor pe bani foarte mulți. Din banii de interceptări se făceau mii de kilometri de autostradă, zeci de spitale. Sunt cazuri în care valoarea interceptărilor pe așa zisa interceptare națională a costat de câteva sute de ori mai scump decât valoarea unui presupus prejudiciu. I-am întrebat dacă în aceastăperioadă au interceptat pedofili, violatori sau alte categorii care atentează la siguranța cetățenilor. Au spus că nu. Dar în scimb au interceptat foarte mulți pe abuzuri în serviciu, tot felul de chestiuni care sunt delicare și categoric trebuie combătute, dar cred că sguranța cetățeanului trebuie să fie prioritară într-un stat democratic”, a spus vineri, 27 aprilie, deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Cucșa mai spune că trebuie analizat cu atenție fiecare articol din protocol.

Ei ne-au explicat și despre echipele mixte, sau comune cum le spune doamna Kovesi, e același lucru, dar e un joc de cuvinte că așa o învață departamentul de comunicare de la DNA, cum se subordonau procurori SRI și pe protocol există un articol 6 care spune că procurorul în 60 de zile trebuie să raporteze SRI cum a valorificat informațiile, cum procurorul avea în echipa mixtă ofițeri, iar un procuror nu poate să dea atribuții unui ofițer, dar și despre consiliere juridică oferită de către ofițeri procurorilor. (…). Trebuie analizat în detaliu fiecare articol din protocol pentru că s-au produs foar multe abuzuriși s-au cheltuit foarte mulți bani pentru a se plăti polițe politice din partea celor celor care au guvernat țara timp de zece ani”, a mai spus vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa.

Vicepreședintele Comisiei de Control a SRI, Marian Cucșa spune că vor continua controalele și în perioada următoare și săptămâna viitoare vor avea audieri la comisie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *