Marian Cucșa, deputat de Timiș: Părinții vor putea rămâne cu cei mici acasă și după 15 mai

Marian Cucșa, deputat de Timiș: Părinții vor putea rămâne cu cei mici acasă și după 15 mai

- in Locale, Politica, Stiri
0

Legea deputatului de Timiș, Marian Cucșa prin care unul dintre părinți poate să rămână acasă cu copiii pe perioada cât școlile și grădinițele sunt închise a fost prelungită și după 15 mai, atunci când se ridică starea de urgență. Măsura a fost prelungită luni, 11 mai, în Parlament. Unul dintre părinți va putea rămâne acasă până când cei mici intră în vacanța de vară.

Legea a fost depusă în Parlament, în 2019, de către deputatul de Timiș, Marian Cucșa, tocmai pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după închiderea școlilor. Legea prevede ca unul dintre părinți să primească liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă cei mici au vârsta de până la 12 ani, pe întreaga perioadă în care școlile sunt închise. Părintele va fi plătit pe toată această perioadă cu 75% din salariu.

Părinții vor putea rămâne în continuare cu cei mici acasă. Am primit multe mesaje în privat de la voi, în care m-ați întrebat ce se va întâmpla după 15 mai cu legea pe care am propus-o. M-am zbătut ca aceasta să ajungă pe ordinea de zi, în Parlament, pentru ca perioada în care se aplica să fie prelungită.  Astăzi am aflat că și Guvernul considera că este o idee bună. Ca atare, unul dintre părinți poate rămâne acasă, alături de copil și după ridicarea stării de urgență. Măsura a fost prelungită până când cei mici intră oficial în vacanța de vară“, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul de Timiș, Marian Cucșa.