Maria Grapini: ”Voi continua să apăr interesele românilor și ale României ca să eliminăm înșelarea consumatorului!”

Maria Grapini: ”Voi continua să apăr interesele românilor și ale României ca să eliminăm înșelarea consumatorului!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Sâmbătă 18 mai, Maria Grapini a fost într-un magazin din Timișoara cu produse românești pe care îl recomandă cu multă căldură tuturor bănățenilor.

Cu acest prilej, ea a spus:”Iată de ce mă lupt să eliminăm produsele cu dublă calitate. Cei care vând asemenea produse nu numai că înșală consumatorii, dar fac concurență neloială și producătorilor români corecți. Susțin produsele de calitate! Lupt pentru eliminarea dublei calități a produselor”.

Rezolvarea problemei dublului standard privind calitatea produselor este o prioritate pentru România în acest moment. Vedem imagini incredibile cu produse care conțin înlocuitori, aditivi, orice numai nu ce ar trebui să conțină în mod normal.  Maria Grapini a militat permanent în Parlamentul European pentru ca să fie eliminat dublul standard în zona țărilor din sud-estul Europei.

În calitatea mea de europarlamentar, m-am luptat pentru modificarea legislativă care să elimine dublul standard al calității produselor. În anul 2017, am organizat, alături de colegi eurodeputați din state membre din estul Europei, o dezbatere în cadrul Parlamentului European pentru a ridică această problemă a dublului standard. Eveniment în deschiderea căruia a luat cuvântul comisarul european pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de gen, Věra Jourová. Îmi amintesc foarte bine că doamna comisar Jourova a recunoscut problema dublului standard și a catalogat dezbaterea că ”un eveniment major care ne poate inspiră și furniza idei de bună calitateChiar domnia sa a spus că există suspiciuni conform cărora consumatorii fac obiectul discriminării. Studiile din opt țări arată că unele produse conțin cantități diferite de ciocolată, îndulcitori sau grăsimi diferite. Așa cum am susținut și atunci, consider că, pentru România e foarte important ce se întâmplă cu produsele cu dublu standard! Testele la nivel european privind alimentele au demonstrat că acestea diferă din punct de vedere al calității, deși au aceleași ambalaj. Pledez pentru consumator și pentru a-l informa corect, am lucrat în industrie și știu ce înseamnă costurile pentru crearea și promovarea unui brand. Producătorul care realizează astfel de produse diferite face concurență neloială unui producător onest. Trebuie să asigurăm echitatea și concurența loială între producători și, în același timp, să îi asigurăm pe consumatori că, indiferent de țara în care consumă un produs sub un anumit brand, acesta are aceleași caracteristici și calități! Voi continua să apăr interesele românilor și ale României ca să eliminăm înșelarea consumatorului! Trebuie să luptăm în Parlamentul European în continuare, după 26 mai, pentru o reglementare bună a acestei probleme. În România s-a făcut un prim pas. Există o propunere legislativă în parlament prin care vor fi sancționați cei care falsifică produsele alimentare, înșală consumatorul și fac și o concurență neloială producătorului autohton cinstit. Românii merită mai mult respect în Uniunea Europeană!”, este mesajul Mariei Grapini.

Gh. M.