Maria Grapini va conduce negocierile în Trilog, cu Consiliul și Comisia Europeană, privind regulamentul Vama

Maria Grapini va conduce negocierile în Trilog, cu Consiliul și Comisia Europeană, privind regulamentul Vama

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentarul Maria Grapini și-a preluat onorant noul mandat, în condițiile în care, imediat după investire, a fost aleasă vicepreședinte al unei comisii cheie a Parlamentului European, în speță Comisia IMCO (Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor).

E onorant în primul rând pentru România, pentru că, prin desemnarea mea, suntem, practic, în prima linie a deciziilor care se iau, la nivel european, într-un domeniu atât de fierbinte. Îi asigur pe români că voi continua lupta pentru un tratament echitabil al consumatorilor europeni, indiferent de țara în care se află, pentru o piață internă justă în care să ne regăsim cu toții, la fel de just. Încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei din Comisia IMCO este un motiv să cred că mandatul precedent a fost unul de impact. Voi continua, la fel de hotărâtă, munca pentru voi!”, declara, imediat după alegerea în funcția de vicepreședinte al Comisiei IMCO, Maria Grapini.

Europarlamentarul a fost desemnat raportor, la comisiile IMCO și TRAN, pentru bugetul pe 2020.

După vacanță, Maria Grapini va conduce negocierile în Trilog, cu Consiliul și Comisia Europeană, pe raportul ce vizează noul Regulament Vama (document important pentru că se referă la intrarea produselor pe Piața Internă).

Referitor la TRAN, Maria Grapini continuă, și pentru următorii cinci ani, activitatea în Comisia pentru Transport și Turism, în cadrul căreia se discută perspective complexe pentru transportatori, în contextul Pachetului de Mobilitate.

Europarlamentarul român este recunoscut la nivel european ca un apărător al drepturilor transportatorilor estici, odată ce vesticii au încercat și încearcă în continuare să-și conserve supremația pe piață. Maria Grapini a taxat frecvent această atitudine inechitabilă, a fost alături de transportatori (români, dar nu numai) la protestele organizate în fața sediilor Parlamentului European, de la Bruxelles sau Strasbourg, participă la întâlnirile organizate în țară și este aliatul lor principal. Mandatul nou va fi, după cum declară Maria Grapini, calat pe aceleași principii, și din perspectiva drepturilor transportatorilor. În plus, Grapini a fost desemnată raportor pe opinia TRAN, privind proiectul de buget general 2020.

Pentru viitorii cinci ani, europarlamentarul român va fi membru și în Comisiile AFCO (Comisia pentru Afaceri Constituționale), respectiv CONT (Comisia pentru Control Bugetar).

Maria Grapini va mai face parte din următoarele delegații: Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest, Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova și Delegația pentru relațiile cu Japonia.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *