Maria Grapini: „Un europarlamentar are dreptul să invite 110 cetățeni pe an la PE. Nu trebuie să ceară voie nici primăriei, nici guvernului”

Maria Grapini: „Un europarlamentar are dreptul să invite 110 cetățeni pe an la PE. Nu trebuie să ceară voie nici primăriei, nici guvernului”

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Europarlamentarul, Maria Grapini, președintele PPUsl, l-a invitat la prima conferință de presă din acest an, vineri, 19 ianuarie, pe decanul Facultății de Management în Producţie şi Transporturi din cadrul UPT, prof. ing. dr. ec. Marian Mocan, împreună cu studenții care au luat parte la conferința „Balcanii și Mediterana de Sud-Est: Amintiri și viitor comun”, în Parlamentul European, din data de 10 ianuarie.

La evenimentul de la Bruxelles au participat mai mulți studenți din ultimii doi ani care s-au remarcat prin activitatea lor. Prof. Mocan a explicat cum au fost aleși tinerii să meargă în PE și cât de importantă este promovarea imaginii României în lume: „Mă bucur că studenții au făcut un grup compact în Parlamentul European și au arătat Europei ce înseamnă disciplina și seriozitatea și au făcut o imagine publică foarte bună României. Este foarte important să ne promovăm țara în străinătate, pe toate căile, dar să și îi invităm pe cetățenii străini aici. Ei vin și văd lucrurile bune și propagă imaginea României în comunitățile lor. Sunt foarte mulți studenți care vin aici, îndeosebi din Franța, și sunt vectori de imagine foarte eficienți dincolo. Interesant că, așa cum arată ultimul raport, dintre toți, românii se integrează cel mai ușor în societatea germană. Își găsesc un serviciu, își cumpără o casă și își intemeiază o familie. Mulțumesc studenților noștri pentru imaginea bună pe care au făcut-o în PE și mulțumesc și europarlamentarului Maria Grapini că a dat oportunitatea studenților să meargă în Parlamentul European”, a spus prof. Mocan.

 Cu acest prilej, Mihaela Bartolomeu, lectorul universitar care i-a coordonat pe studenți în PE, a mărturisit că atât ea, cât și tinerii au fost copleșiți de ce au întâlnit la Bruxelles în PE. „Am avut onoarea să îi însoțesc în PE pe acești tineri ai Timișoarei. M-am uitat pe site-ul doamnei eurodeputat Maria Grapini și am fost impresionată ce activitatea impresionantă are. Într-adevăr locul României este în Uniunea Europeană. Studenții au învățat despre UE, dar alta e când ei au mers și au văzut ceea ce se întâmplă acolo. Am fost copleșiți. Eu am fost foarte impresionată de acel eveniment. Studenților le-au plăcut foarte mult, mai ales când a fost cântat imnul României la nai. Ne-am ținut de mâini și am făcut o horă acolo. Nu am mai avut o invitația în PE de la un politician. Mulțumim din suflet doamnei Grapini”, a mărturisit  Bartolomeu.

Grapini a explicat de ce i-a dus pe studenți în Parlamentul European: “Un europarlamentar are dreptul să invite 110 cetățeni din țara lui pe an. El decide cum face asta, ce și cum, nimeni altcineva. Nu trebuie să ceară voie nici primăriei, nici guvernului sau niciunei alte instituții. În agenda noastră trebuie să avem și promovarea României în lume. Trebuie să remarc faptul că, în prima parte a conferinței, a fost anunțat în PE că există și un grup de studenți veniți din Timișoara, iar tinerii au făcut o impresie foarte bună celor prezenți. Astfel, ei au contribuit la imaginea României în Europa. După conferință au fost feed-beack-uri în PE pe unde m-am întâlnit cu colegii. Am primit multe felicitări pentru buna organizare și că totul a ieșit foarte bine. Eu, împreună cu echipa mea, am muncit foarte mult. Am vrut să aibă impact, fiindcă 2018 este anul centenar pentru țara noastră și chiar a avut”, a declarat Maria Grapini, europarlamentar PPUsl, vineri, 19 ianuarie, la Timișoara.

Gh. M.