Maria Grapini: „Sunteți în campanie, domnule Timmermans, dar asta nu înseamnă că trebuie să atacați România!”

Maria Grapini: „Sunteți în campanie, domnule Timmermans, dar asta nu înseamnă că trebuie să atacați România!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Maria Grapini îl acuza, în 13 martie 2018, pe comisarul Frans Timmermans de limbaj dublu, chiar în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, când a fost analizată pregătirea reuniunii Consiliului European din 22-23 martie.

L-am întrebat direct în plenul Parlamentului European – așa cum se poate citi în textul de mai jos – de ce folosește dublul limbaj și de ce folosește dubla măsura în analiza statelor membre? Domnul Timmermans continuă să joace rolul odios dictat de interese și nu de reguli democratice, să atace România, încălcând drepturile statului independent și suveran, membru al Uniunii Europene. Sunteți în campanie, domnule comisar, dar asta nu înseamnă că trebuie să atacați România pe motive care le regăsiți la dumneavoastră, în Olanda! Uitați-vă în curtea proprie! Sper să nu ajungeți niciodată într-o funcție europeană mai mare decât cea pe care ați avut-o și pe care ați dezonorat-o, prin utilizarea știrilor false preluate de la cei care urăsc România!”, este mesajul lui Grapini.

Atunci, marți, 13 martie 2018, plenul PE de la Strasbourg a luat în discuție pregătirea reuniunii Consiliului European din 22-23 martie, eveniment important pentru perspectivele economice, sociale și politice europene.

Poziția Mariei Grapini a fost aceasta: “Cred că trebuie să definitivăm și să stabilim ce vrea să facă Uniunea Europeană. Domnul Juncker se referea la perfecționarea pieței interne, interconectivitatea, foarte bine, dar avem încă țări de rangul I, țări de rangul II, cetățeni de rangul III, avem produse cu dublu standard! Clarificăm care este viitorul Uniunii Europene? Avem de negociat un Brexit. Temele de la summit sunt foarte importante, problema este ca și cum am croi un costum fără să știm mărimea lui! Trebuie să știm ce vrem în viitor! Domnule Timmermans, vă rog să nu mai aveți un limbaj dublu! Mergeți în statele noastre și spuneți ceva, veniți aici și vorbiți altceva… Este cazul României: v-ați dus și ați spus ceva, aseară la LIBE ați nominalizat, din nou, România ca o țară care nu respectă statul de drept! Spuneți clar ce nu respectăm, pentru că, altfel, cetățenii sunt nemulțumiți și este foarte posibil să dezvolte euroscepticismul!”.

Gh. M.