Maria Grapini solicită anchetă europeană privind traficul de persoane

Maria Grapini solicită anchetă europeană privind traficul de persoane

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentarul Maria Grapini a avut, luni, 16 septembrie, o intervenție, în plenul PE de la Strasbourg, cu privire la traficul de persoane, prin care a tras un semnal de alarmă, dar a cerut și un demers imediat concret: anchetă europeană legată de traficul de persoane, traficul de minori și traficul de femei pentru prostituție.

Sunt rețele transfrontaliere, de aceea mi-am permis să fac, nu demult, o scrisoare președintelui Parlamentului European, dar, acum, cer și Comisiei să intervină urgent, prin agențiile pe care le plătim din bugetul Uniunii Europene – așa cum este EUROPOL – și să declanșeze o anchetă în toate statele membre, pentru că nu va putea niciodată un singur stat să rezolve aceste rețele de trafic de carne vie! UE înseamnă și securitatea cetățenilor, drepturile omului înseamnă și securitate!”, a declarat europarlamentarul roman, în plenul PE.

Mai mult decât atât, Maria Grapini a adus în discuție, din nou, cazul româncei Camelia Smicală, susținând că nici drepturile copiilor nu sunt respectate, chiar în țara care deține președinția Consiliului UE, Finlanda.

Copiii instituționalizați nu au dreptul să-și spună opinia, deși legea prevede că la 12 ani se pot prezenta în instanță. Este cazul medicului Smicală, cu doi copii, care se chinuie de trei ani să-i recupereze! Trebuie, totuși, să ne gândim nu numai la dezvoltare economică, ci și la apărarea drepturilor omului. Respectarea drepturilor omului trebuie analizată nu numai în țările din Est, pentru că traficul se face dinspre Est în țările din Vest. Așadar, solicit această anchetă în toate statele membre!”, a mai declarat Maria Grapini, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.
O nouă intervenție a Mariei Grapini, în plenul european, pentru susținerea IMM-urilor

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a pus pe agenda zilei de marți, 17 septembrie, summitul ONU pentru acțiuni climatice respectiv summitul privind obiectivele de dezvoltare durabilă, ce va avea loc la New York.
Europarlamentarul român, Maria Grapini, a intervenit pe subiect, solicitând o abordare realistă a noii Comisii Europene, deci o analistă justă și deschisă a poluării, cu indicarea directă a celor care amenință, din această perspectivă, planeta.

Eu cred ca poziția Europei, a UE, a fost foarte clară pe acest subiect. Ne-am stabilit ținte pentru 2030, pentru 2050. Cred că trebuie ca următoarea Comisie, care va fi validată, să aibă o abordare pragmatică, să găsească măsuri adecvate pentru a nu rata ținta 2050. Și cred că este important acest summit pentru că, din păcate, nu numai Europa poluează, stim bine că globul este afectat de poluarea din China, respectiv din SUA, deci reprezentanții institutiilor europene trebuie să sublinieze acest lucru! Reuniunea trebuie să se termine cu măsuri concrete la nivel global și, sigur, părerea mea este că ONU trebuie să fie mai implicată pe acest subiect”, a declarat Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

În aceeași intervenție, europarlamentarul român n-a omis teza susținerii IMM-urilor, pe care o readuce în atenție PE, ori de câte ori are ocazia. “Cred că este bine ca în Noul Cadru Financiar Multianual să nu uităm de bugete, avem nevoie de investitii, de sustinerea IMM-urilor, pentru adaptarea la noile măsuri, iar fără investiții, inovare, cercetare nu vom putea atinge țintele!”, a conchis europarlamentarul Maria Grapini.
Gh. M.