Maria Grapini, semnal de alarmă: ”Suntem țara care aplică cu cea mai mare întârziere legislația Uniunii Europene!”

Maria Grapini, semnal de alarmă: ”Suntem țara care aplică cu cea mai mare întârziere legislația Uniunii Europene!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Eurodeputata Maria Grapini, din Timișoara, membră în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului și Comisia Transport și Turism din Parlamentul European, a tras un semnal de alarmă, joi 8 octombrie, cu privire la faptul că există un mare decalaj între timpul de legalizare din Parlamentul European și timpul de preluare în legislația românească și de asimilare a reglementărilor Uniunii Europene, iar din această cauză are de pierdut atât cetățenii, cât și România în general.

Există trei tipuri de legislații realizate de Uniunea Europene, iar de multe ori acest fapt nu este bine înțeles în România.

Există legislație cu titlu de ”recomandare”, pe care din nefericire statele membre, inclusiv România, o asimilează destul de târziu.

Există al doilea tip de legislație numită ”directivă”, care trebuie asimilată în legislația românească.

Există și al treilea tip, numite ”regulamente”, care sunt obligatorii.

Ceea ce vreau să transmit și să aduc la cunoștința românilor și a autorităților din România că, din păcate, există un mare decalaj între timpul de reglementare din Parlamentul European și timpul de preluare în legislația românească și de asimilare a reglementărilor UE. Acest ecart mare de timp face ca țara noastră să piardă startul în anumite programe și proiecte care se răsfrâng asupra calității vieții cetățenilor. Suntem țara care aplică astfel cu cea mai mare întârziere legislația Uniunii Europene, care ar fi favorabilă economiei și cetățenilor!”, atenționează Maria Grapini, joi 8 octombrie 2020, în direct de la Parlamentul European, de la Bruxelles, Belgia.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *