Maria Grapini – semnal de alarmă privind măsluirea datelor oficiale despre infecțiile cu COVID: ”Neîncrederea cetățenilor crește!”

Maria Grapini – semnal de alarmă privind măsluirea datelor oficiale despre infecțiile cu COVID: ”Neîncrederea cetățenilor crește!”

- in Locale, Social, Stiri
0

Eurodeputata umanistă Maria Grapini din Timișoara a atras atenția, miercuri seara, la TV Antena 3 despre scandalul uriaș care s-a întins în toată Uniunea Europeană cu privire la măsluirea datelor oficiale despre infecțiile cu covid-19.

Grapini a participat din partea Grupului Social Democrat la o întâlnire cu Direcția Generală a Comisariatului pentru Sănătate despre Strategia privind vaccinarea la nivelul Uniunii Europene.

Grapini a explicat: ”A fost o critică foarte mare a colegilor din Parlamentul European din toate grupurile politice și solicitarea către comisar prin directorul general de la Sănătate a fost legată în legătură cu informațiile care se dau în spațiul public în statele membre care derutează cetățeanul și duce la teamă, la frică și neconformare.  Eu nu am nominalizat România, dar și eu am cerut același lucru. Nu poți fugi după ce declari public chiar și pe Facebook că au fost măsluite datele, ca apoi se acceptăm de la liberali sau a președintelui Iohannis că a fost o declarație nefericită. Declarația unui ministru indiferent cine e a vorbit explicit de modul cum s-au făcut raportările. Neîncrederea crește la cetățeni, măsurile sunt luate anapoda în toată pandemia aceasta. Eu sunt revoltată alături de timișoreni, fiindcă am fost ținuți degeaba în case, în carantină, iar indicele de infectare a crescut permanent. Este clar că nu se face testare așa cum ar trebui și izolarea acelor care sunt pozitivi și iau contact cu ceilalți. Carantina unui întreg oraș este o absurditate.  Vă o spun o premieră. Guvernul Orban nu a vrut să spună! România pierde banii de reziliență, fiindcă se introduce un indicator și anume PIB-ul pe cap de locuitor din țara respectivă raportat la media din Uniunea Europeană. Din acest motiv avem doar 29 miliarde de euro față 33 de milioane. De ce? Modul haotic în care a fost gestionată economia a dus la scăderea PIB din România și am pierdut primele patru miliarde  și anul viitor iarăși vom pierde și e riscul să nu mai luăm nimic. Nici nu este gestionata economia cum trebuie, nici criza sanitară nu a fost controlata chibzuit, fiindcă iată ca secțiile ATI din spitale sunt pline de bolnavi”.

Eurodeputata a vorbit și despre indiferența și secretomania președintelui Iohannis: ”Vreau să mai spun că în pandemie s-a creat o structură la nivelul Uniunii Europene unde fiecare stat membru și-a trimis un reprezentant. Analizele care se fac în această structură este fix pentru a gestiona informațiile corect.  Este și o dezinformare la nivel de Comisie Europeană. Ministrul Sănătății a spus ca solicitarea de doze de vaccinare a fost făcută per capita, dar nu toate statele au  angajat întreg numărul de doze. Comisia ne-a informat că de aceea a trebuit să plaseze surplusul de doze în alte state membre. Vreau să știu în mod transparent ce a comandat România per capita, de ce a rămas necomandate vaccinuri de anumite state inclusiv și de România și s-au dus doze suplimentare în alte state. Președintele României trebuia să vină după fiecare Consiliul European să ne spună ce s-a discutat acolo, să informeze Parlamentul României și apoi să îi informeze pe cetățenii României ce s-a decis la consiliu.  Lucrul acesta nu se face de când suntem în Uniunea Europeană: nu a făcut nici domnul Băsescu, nici de Iohannis”, a mai atras atenția Grapini.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *