Maria Grapini, revoltată de situația din Valea Jiului. Scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu

Maria Grapini, revoltată de situația din Valea Jiului. Scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu

- in Locale, Social, Stiri
0

Europarlamentara umanistă, Maria Grapini, s-a declarat revoltată de situația alarmantă din Valea Jiului unde sute de mineri de la exploatările de carbune de la Lupeni, Vulcan și Livezeni au protestat față de întârzierea plății drepturilor salariale pe luna ianuarie, cei de la Lupeni protestând inclusiv prin blocarea în subteran.

În legătură cu această situație revoltătoare, europarlamentara Maria  Grapini i-a trimis o scrisoare deschisă premierului României, Florin  Cîțu, solicitându-i acestuia să intervină de urgență pentru a debloca situația.

Către Guvernul României, 

În atenția Domnului Florin-Vasile CÎŢU, Prim-ministru,

Stimate Domnule Prim-ministru,

Treziți-vă!

Greva minerilor este semnul că nu se mai poate! Nu se mai poate să ignorați problemele oamenilor, indiferent că lucrează în spitale, școli, mine, industrie, Horeca, turism, poliție sau armată!

De când ați fost numit Prim- ministru, toate categoriile sociale au protestat în stradă! Ați rămas indiferent, mergând înainte pe drumul personal și nu pe cel al României!

În calitate de român, dar și de europarlamentar ales de români, vă solicit să mergeți la dialog  cu minerii, să le dați asigurări ferme, cu termene exacte, pentru plata drepturilor salariale și pentru rezolvarea reconversiei în situația în care minele vor fi închise!

Vă informez, deși ar fi trebuit să știți, că UE a acordat o perioadă de tranziție pentru trecerea la alte forme de energie și renunțarea la energia pe cărbune!

Ce ați făcut pentru luarea de măsuri în această perioadă de tranziție?

Care sunt măsurile concrete?

Țara nu este o acțiune de jocuri speculative pe bursă, domnule Cîțu!

V-ați pus proprii bani la adăpost, în off- shoruri, și nu acționați să recuperați sutele de milioane de lei de la băncile pentru care sunt hotărâri judecătorești, dar țineți sute de mii de români fără bani de pâine.

Țara nu este moșie personală, aveți responsabilitatea să o gestionați fără atingerea drepturilor fundamentale și constituționale ale  cetățenilor, cum sunt: dreptul la muncă, dreptul la salarii, la sănătate, la educație!

Răspundeți public, domnule Prim- ministru, și rezolvați problemele minerilor și ale tuturor categoriilor sociale care aduc dovezi că le-ați încălcat drepturile!”, se arată în scrisoarea transmisă de europarlamentarul Grapini, premierului Cîțu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *