Maria Grapini reacționează la declarațiile președintelui, Klaus Iohannis, și ale lui Ludovic Orban

Maria Grapini reacționează la declarațiile președintelui, Klaus Iohannis, și ale lui Ludovic Orban

- in Locale, Politica, Stiri
0

Președintele României a declarat, joi, 18 aprilie, că prima impresie asupra remanierii propuse de guvern este “că se vrea reluarea atacului PSD-ist asupra Justiției”.

De la Strasbourg, europarlamentarul Maria Grapini i-a transmis o replică dură, sub forma unei declarații de presă. „Prima impresie este că se vrea reluarea atacului prezidențial asupra bunului simț și a dreptății! Poziția președintelui României nu are ce căuta într-o democrație bine așezată, pentru că șefii de stat nu fac politică, nu jignesc partidele, nu-și exprimă stări și frustrări personale, nu incită la ură, nu fac propagandă, nu-și bat joc de Constituție și de prevederile legale aferente unui președinte, nu-și fac nici campanie electorală, nici nu-și atrag adepți, lovind brutal și ilegal în adversari. De fapt, care adversari, căci șefii de stat sunt APOLITICI?! În cazul lui Klaus Iohannis, e doar o teorie? Îi transmit președintelui Klaus Iohannis că Guvernul PSD si alianța parlamentară majoritară și-au asumat destructurarea statului paralel, demiterea șefei DNA și au urmărit întotdeauna aplicarea prevederilor Curții Constituționale! Președintele a greșit profund prin nerevocarea procurorului șef, Augustin Lazăr, respectiv prin susținerea Laurei Codruța Kovesi, două persoane controversate – unul cu trecut istoric dovedit de torționar, celălalt dovedit, la rându-i, ca procuror care a interferat cu politicul și oamenii de afaceri și care a semnat protocoale cu serviciile secrete! Este o incitare periculoasă, este o nouă poziție oficială care îl compromite major! PSD nu a asaltat Justiția reală, PSD a repus Justiția veritabilă, democratică în matca legală și constituțională!”, a transmis de la Strasbourg Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini este inițiatorul dezbaterii pe tema combaterii dublului standard și, ulterior, al Raportului, din postura de membră a Comisiei IMCO. În cunoștință de cauză, așadar, joi, 18 aprilie, i-a replicat liderului PNL, Ludovic Orban, pe tema informației false lansate de acesta, în subiectul dublului standard la produsele care se vând în UE. Orban a declarat că reprezentanții PSD au permis perpetuarea dublului standard.

Ludovic Orban habar nu are pe ce lume trăiește! Dacă nu citește si se lasă dus de nas de cei care sunt în PE din partea PNL si care ori lipsesc la vot- cazul Busoi-  ori nu stiu ce votează sa nu mai mintă! Ei s-au opus la final la vot, oricum nu a contat votul lor! Au votat de fapt sa rămână situatia actuală și să nu poată interveni autoritățile naționale în depistarea calității duale. Halal poziție! Delegația PSD a inițiat, acum trei ani, dezbaterea pe această temă importantă! Acum, ANPC va putea amenda cu până la 4% din cifra de afaceri a companiilor care produc si vând produse cu conținut diferit sub același brand si ambalaj! Ca si candidat PSD, mă voi bate, alături de delegația României să îmbunătățim Directiva, dar aceasta este o primă victorie! “, a declarat Maria Grapini.

Gh. M.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *