Maria Grapini – raportor al Parlamentului European pentru modificarea Acordului Aviație dintre UE și Maroc

Maria Grapini – raportor al Parlamentului European pentru modificarea Acordului Aviație dintre UE și Maroc

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentara Maria Grapini este raportor al Parlamentului European pentru modificarea Acordului Euro- Mediteranean pentru Aviație dintre UE și Maroc pentru accesul României și Bulgariei la acest Acord.

Raportul a fost prezentat de Maria Grapini și a fost votat cu o majoritate largă în comisia competentă a Parlamentului European, Turism și Transport.

După votul în Plenară, România va beneficia de toate drepturile ce decurg din Acordul pentru Aviație UE- Maroc.

Marți – amendamente și rapoarte -în PE

De asemenea, marți 21 ianuarie 2020, Grapini a avut o zi importantă din punct de vedere a activității de bază a unui europarlamentar: amendamente și rapoarte.

Grapini a explicat: ”Am avut de prezentat în Comisia de control bugetar, Raportul privind descărcarea de gestiune a Parlamentului European, dar și 8 rapoarte de descărcare de gestiune a 8 întreprinderi și agenții ale Parlamentului European.  Am propus în calitatea mea de raportor principal al Parlamentului European să se găsească măsuri pentru echilibrul geografic în angajarea personalului în direcțiile generale ale Parlamentului, dar și în posturile de conducere. În prezent, România și țările mai noi membre ale Uniunii Europene nu dețin niciun post de director general sau șef de unitate. Am susținut de asemenea, să nu se mai diferențieze la salarii anumiți angajați, de exemplu interpreții, în funcție de limba pentru care fac interpretarea. Și desigur, am susținut echilibrul de gen în toate direcțiile și serviciile Parlamentului European. M-am bucurat de susținerea colegilor din toate grupurile politice, pasul următor fiind votul în Comisie și apoi în Plenară”.

Grapini a încheiat seara cu întâlnirea de la Primăria Bruxellului, la evenimentul găzduit de Eurochambre la care a participat și vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul Dombrovskis!

O noua intervenție pentru familia Smicală!

Grapini a făcut o noua intervenție pentru familia Smicală! ”Nu mă voi opri până la rezolvarea cazului!”, spune Grapini.
Gh. M.