Maria Grapini – prima pe lista pentru alegerile europarlamentare din mai 2019

Maria Grapini – prima pe lista pentru alegerile europarlamentare din mai 2019

- in Locale, Politica, Stiri
0

Partidul Umanist Român (PUR) social liberal a avut, recent, o întâlnire la nivelul central cu liderii fialialelor din toate județele și comunele. Scopul a fost mobilizarea pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019, din luna mai. Grapini a fost însoțită la București de Raoul Gordean, președintele PURsl Timișoara, de Traian Pintilie, secretarul PURsl Timiș, și Cornel Mureșan, vicepreședintele PUR Timiș

Grapini a explicat, vineri 26 octombrie, într-o conferință de presă susținută la Timișoara: „Noi suntem atipici. Conducem ca echipă, iar eu fac parte din echipa centrală. Eu am avut și funcția de președinte interimar al PUR. Am fost plăcut surprinsă când mi s-a propus ca eu să deschid lista pentru Parlamentul European. Întotdeauna am considerat că munca de partid înseamnă o muncă de echipă. Românii au nevoie de un partidul umanist așa cum este PUR, care să fie între stânga și dreapta și să ducă vocea românilor în Parlamentul European. La sfârșit de an îmi voi prezenta raportul meu de activitate pe 2018, îl adaug la ceilalți patru ani. În toată activitatea mea am apărat România în Parlamentul European. Lucrurile interne trebuie rezolvate aici în țară. O imagine proastă a țării e un prejudiciu pentru fiecare cetățean. Nu vreau ca țara mea să fie stigmatizată, nu vreau ca România să fie pusă la colț, nu vreau ca țara mea să fie considerată de mâna a doua. Am cerut întotdeauna să nu mai existe mesaje de împărțire a Europei în țări de mâna întâia, a doua sau a treia și cetățeni de mâna întâia și a doua. Cererea mea a fost să fie resetat modul de conducere a Europei. Eu sunt pro-Europa, fiindcă România trebuie să rămână în acest important proiect care este Uniunea European”.

Temele lansate în dezbatere de liderii PUR sunt lupta împotriva abuzurilor şi a discriminării de orice natură, atragerea fondurilor europene pentru IMM-uri precum şi rezolvarea crizei forţei de muncă. Partidul Umanist va determina o schimbare majora bazată pe principiile umaniste capabile să asigure respectarea drepturilor la viată, la un trai decent, la sănătate și educație.

Gh. M.