Maria Grapini organizează, împreună cu zece pictori și sculptori din Timișoara, un vernisaj, în Parlamentul European

Maria Grapini organizează, împreună cu zece pictori și sculptori din Timișoara, un vernisaj, în Parlamentul European

- in Locale, Social, Stiri
0

Maria Grapini, europarlamentar PPUsl Timiș, va organiza, în 4 martie, un amplu vernisaj, în Parlamentul European, la care sunt invitați 10 pictori și sulptori din Timișoara. Lucrările lor sunt expuse în sălile consiliului de la sfârșitul anului 2019.

Așa am vrut ca, în timpul Președinției României, să avem în sălile consiliului numai picturi ale artiștilor români. I-am invitat acolo să facem acest vernisaj important. Pictorii vor face poze acolo cu lucrările. Vreau să spun că sunt foarte admirate de eurodeputații din diverse țări. Când le văd l-a început nu știu că sunt create de artiștii români, dar după aceea le explic eu. Eu am plătit transportul picturilor și mi-am asumat siguranța lor. Expunerea acestora reprezintă un proiect la care am ținut foarte mult, făcut pe cont propriu.  Astfel, lucrările vor sta din decembrie 2018, până se va termina Președinția României. Apoi, le voi readuce în țară și le voi înapoia autorilor. Ei sunt foarte mândri că picturile lor au fost expuse la Parlamentul European”, a explicat Maria Grapini, vineri 15 februarie, la o conferință de presă la Timișoara.

Alte activități ale eurodeputatei Maria Grapini, în luna februarie:

În 22 februarie, Grapini va fi la Chișinău Criș în Arad, unde va avea loc o întâlnire cu reprezentanții administrațiilor locale și le va vorbi despre posibilitățile de dezvoltare a IMM-urilor, prin accesarea fondurilor UE.

În 24 februarie, Maria Grapini va organiza la Timișoara Dragobetele, la care sunt invitați toți cetățenii care iubesc folclorul autentic românesc.

În 25 februarie, va fi și la Parlamentul României, fiindcă face parte din comisia de control al Europolului, unde va avea loc o ședință cu Europolul în Parlamentul României.

În 26 februarie, ea va fi prezentă în Comisia LIBE din Parlamentul European unde va avea loc audierea candidaților pentru procurorul general european.

În 28 februarie, Grapini este invitată la o întâlnire a elevilor dintr-un liceu din Balș, fiindcă ei au câștigat un concurs pe simularea alegerilor europarlamentare.

Gh. M.