Maria Grapini insistă pentru aflarea adevărului, cu privire la imixtiunile CE în problemele juridice ale României

Maria Grapini insistă pentru aflarea adevărului, cu privire la imixtiunile CE în problemele juridice ale României

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, are o întâlnire importantă, în debutul săptămânii, la Strasbourg, cu președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, și cu coordonatorul Comisiei, Birgit Sippel, pe tema scandalului care a zguduit România, odată cu apariția informațiilor despre imixtiunile Comisiei Europene în Justiția națională, în perioada 2009-2014.

Luni, 16 aprilie, umanista Maria Grapini va reitera, în patru puncte, ADEVĂRUL.

Președintele CE, Jean Claude Juncker, a transmis, recent, premierului României un răspuns în privința acestui subiect, cu care, însă, umanista nu este mulțumită. Acesta susţine că întrebările din scrisoarea care a șocat țara aveau scopul de a ajuta la pregătirea unei misiuni tehnice a Comisiei Europene, în cadrul MCV. „Comisia nu a cerut informații legate de fondul cauzelor. Comisia nu a intervenit niciodată în gestionarea cazurilor individuale”, precizează Juncker.

În numele românilor și al României, Maria Grapini va afirma, luni, în fața conducerii Comisiei LIBE, următoarele:

După dezvăluirea acordurilor secrete dintre Direcția Națională Anticorupție și Serviciul Român de Informații, după înregistrările în presă în cauzele penale aflate în derulare, în care se încalcă drepturile omului, prin folosirea dovezilor false, martori mincinoși, intervenția Direcția Anticorupție în dosare, la Comisia Barosso, deschiderea dosarelor penale împotriva șefului Direcției Naționale Anticorupție, susținătorii lui Macovei și toți cei care au acuzat guvernul PSD de ingerințe în lege nu mai au argumente și nu mai protestează! Avem nevoie de un răspuns ferm din partea CE, la scrisorile mele și ale premierului Dăncilă, privind intervenția în justiție în perioada 2009-2014!“.

Gh. M.