Maria Grapini: ”Ieșiți la vot și alegeți oameni necompromiși! În Timiș, la pag. 3, poziția 11, îi găsiți pe candidații PPU-SL!”

Maria Grapini: ”Ieșiți la vot și alegeți oameni necompromiși! În Timiș, la pag. 3, poziția 11, îi găsiți pe candidații PPU-SL!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

PPU-SL Timiș merge la alegerile parlamentare, de duminică 6 decembrie 2020, cu oameni noi, de mare valoare profesională și morală, fiindcă a ținut cont de dorința de schimbare a populației.

Eurodeputata umanistă Maria Grapini din Timișoara a explicat: ”Noi, PPU( SL) ne-am făcut datoria: am propus oameni noi, care nu au mai fost în Parlamentul României! Am ținut cont de ce se spune foarte des: schimbarea clasei politice! Acum totul depinde de dumneavoastră, de fiecare cetățean! Ieșiți la vot și alegeți oameni necompromiși! În județul Timiș, la pag. 3, poziția 11 îi găsiți pe candidații PPU (S-L)! Putem schimbă clasa politică doar dacă ne implicăm! Doamne ajută!”.

Independența și credibilitatea sistemului de justiție sunt indispensabile unui stat de drept. În vederea asigurării unei funcționări optime a actului de justiție în România, de aceea umaniștii vin cu următoarele propuneri:

Alegerea magistraților de rang înalt, prin vot direct, de comunitățile în slujba cărora lucrează. În acest mod, se va înlătura posibilitatea apariției unor presiuni politice directe sau indirecte asupra deciziilor judecătorești și, totodată, se va consolida independența magistraților care nu vor mai răspunde decât în fața cetățenilor care i-au investit.

Revenirea la sistemul Curților cu jurați, care a mai funcționat în România, fiind reglementat, inițial, în Constituția din 1864 și eliminat în 1938, în timpul dictaturii regale (tocmai pentru a permite presiunile politicului asupra justiției). Curțile cu jurați sunt folosite și în prezent, în cadrul unor democrații consacrate precum Franța, Belgia, Austria sau Statele Unite ale Americii. Fără a înlocui integral sistemul fără jurați, acestea funcționează, spre exemplu, în materie penală în cazurile cu o gravitate ridicată și și-au dovedit constant utilitatea.

“Așadar, pe lângă eliminarea suspiciunilor referitoare la apariția unor erori judiciare determinate de intervenții asupra magistraților, o reformă a justiției pe principiile enunțate ar asigura o implicare nemijlocită a cetățeanului, ar restabili încrederea în actul de justiție, ar reface legătura dintre justițiabil și autoritatea judecătorească. O justiție independentă și transparentă, din care s-au eliminat vulnerabilitățile create de orice dependență de politică sau alte structuri obscure, este fundamentul pe care se poate construi o societate echilibrată și prosperă”, este mesajul umaniștilor.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *